Profita de preturile atractive cu reduceri de peste 30%

Cum să te descurci cu picioarele plate ale copiilor fără convingere și lacrimi ?

Cum să te descurci cu picioarele plate ale copiilor fără convingere și lacrimi ?

Există din ce în ce mai mulți copii cu picioarele plate în lume. Cineva va spune: ei bine, poți trăi cu asta, practic o „nouă normă”. Alții vor obiecta: nu, nu vreau această problemă pentru copilul meu și vor merge în căutarea unei soluții.
Să vorbim despre un mod neobișnuit și neevident de a face față picioarelor plate ale copiilor - despre cursuri pe peretele suedez cu pași de masaj unici.

 

De ce picioarele plate sunt rele


Picioarele plate, în general, nu sunt nici măcar o boală, ci o abatere de la o normă sănătoasă, atunci când arcadele piciorului sunt atât de slabe încât se lasă, complet în contact cu suprafața atunci când merg. Natura a conceput diferit, prin urmare, în timp, se atrofiază, unii mușchi ai piciorului inferior slăbesc, iar alții încep să doară (la urma urmei, lucrează pentru doi). Principalul simptom al picioarelor plate este durerea frecventă la picioare, genunchi, șolduri, chiar și la spate.
O persoană cu picioarele plate are un mers urât, „greu”, pronunțat în picior. Este mai dificil pentru el decât pentru ceilalți oameni să mențină echilibrul și să se ghemuit pe buzele sale. În timp, picioarele se deformează, „osul” iese în afară lângă degetul mare, articulațiile genunchiului se deformează.
Și cel mai important, un adult cu picioarele plate toată viața se confruntă cu limitări fizice: ca un fleac, dar neplăcut. De exemplu, el nu va putea să se angajeze serios în multe sporturi sau dansuri. Cu siguranță nu va fi atras de astfel de hobby-uri precum drumeții, jogging, patinaj ... Nu există cu greu un părinte în lume care să-și dorească o viață mai puțin intensă și mai strălucitoare pentru copilul său decât cea a prietenilor și colegilor săi!

Picioarele plate sunt dificil de diagnosticat, rezultatele cercetărilor se contrazic și criteriile diferă de la țară la țară, astfel încât statisticile sunt ambigue. Se acceptă în general că 20-40% dintre adulții din lume suferă de picioare plate ( sursă ).
Mai mult, conform datelor cercetării, apare la jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și la fiecare al cincilea elev de școală primară ( 17% în țările africane, 24% în țările dezvoltate). Cu cât copilul se mișcă mai puțin, cu atât petrece mai puțin timp pe stradă, cu atât sunt mai mari șansele ca mușchii piciorului să nu devină suficient de puternici, iar picioarele plate să se dezvolte în timp.
Zidul suedez de la fabrica Romana va fi un asistent excelent pentru părinți în rezolvarea unei sarcini dificile - păstrarea sănătății copilului. Pe site-ul nostru puteți cumpăra un perete suedez care va îndeplini toate standardele și cerințele de siguranță, în timp ce se va potrivi perfect în grădiniță, va arăta adecvat și atractiv.
 

Cum sunt tratate picioarele plate?


Din păcate, picioarele plate sunt mai ușor de câștigat decât de vindecat. Această problemă este deosebit de acută în raport cu copiii, deoarece 90% dintre ei au picioare plate congenitale la naștere. Pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă, mușchii piciorului devin mai puternici, se formează arcada piciorului și - într-o situație ideală - nu-și mai amintesc problema până la clasa I ( ceea ce este foarte la îndemână, deoarece activitatea fizică crește cu intrarea în școală! ).
Tratamentul, și anume intervenția chirurgicală, este rareori prescris. În alte cazuri, medicii dau recomandări cu privire la modul de a reduce sarcina picioarelor și de a reduce disconfortul (de exemplu, folosirea tălpilor speciale pentru încălțăminte).
Dacă picioarele plate sunt detectate sau suspectate la copii, există șansa ca mușchii picioarelor și picioarelor să devină mai puternici, iar arcadele - deși mai târziu decât de obicei - vor ajunge la o normă fiziologică. Recomandările standard ale medicilor sunt următoarele:
  • reducerea activității fizice pe picioare, alternarea mersului și a alergării cu odihna,
  • branțuri ortopedice (sau pantofi ortopedici - exclusiv conform prescripției medicului),
  • pantofi casual montați corespunzător,
  • mersul desculț pe suprafețe denivelate precum iarbă, nisip, pietricele mici.
Cele mai eficiente modalități de a face față picioarelor plate sunt masajul și exercițiile terapeutice speciale care vizează întărirea arcadei piciorului.

Modul în care pot fi tratate picioarele plate nu este o opțiune evidentă


După ce au auzit diagnosticul de la medicul ortoped, părinții încep cu entuziasm să pună în aplicare recomandările. Dar masajul pare a fi neplăcut sau chiar dureros pentru bebeluș. Exerciții pe care le face după multă convingere și „prin nevoi”. Și introduce branțuri în pantofi, în general, cu lacrimi. În timp, părinții își pot pierde inima, ceea ce este dublu ofensator - la urma urmei, efectul pozitiv al corectării piciorului plat este posibil numai după o lungă perioadă de timp.
Dar puteți merge pe altă cale: puneți un perete suedez în casă cu pași speciali de masaj. (Vă reamintim: înainte de a începe cursurile cu un copil pe peretele suedez, trebuie să consultați un medic pediatru și un ortoped pediatric!)

 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!